27 Eylül 2022

Evde sağlık hizmetleri; sağlık düzeyini iyileştirmek ve yükseltmek için hastalara kendi yaşadıkları ortamlarında sağlık hizmeti ve hizmet donanımının sağlanmasıdır.

Bu nedenle 2009 yılından itibaren Sağlık Müdürlüğümüze bağlı  evde sağlık hizmeti veren birim kuruldu. 25.04.2017 tarihli Sağlık Bakanlığı makam oluru ile Evde Sağlık Hizmetlerinin birincil sunum yeri Kamu Hastaneleri Birliğine devir olunmuştur.

22.05.2017 tarihine kadar Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Koordinatörlüğünde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile birlikte yürütülen Evde Sağlık Hizmetleri, bu tarihten itibaren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreterliklere devredilmiştir. İlimiz Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlanan Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ESKOM) 22.05.2017 tarihli Valilik Oluru ile Koordinasyon Merkezi, Koordinasyon Merkezine bağlı Devlet Hastaneleri ve İlçe Hastaneleri bünyesinde kuruldu. Temmuz 2017 tarihi itibari ile 8 Devlet Hastanesi, 2 İlçe Hastanesi,3 TSM, 1 ADSH birim olmak üzere toplam 14 birim ile  vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.